Vista + IE7 + OWA2003 + SMIME = IE Crash

De combinatie Windows Vista en IE7 werkt super alleen heb ik een probleem : Mijn browser crasht als ik via Outlook WebAccess 2003 e-mail probeer te versturen of te beantwoorden, maar er is nu een oplossing!

De situatie is als volgt. Ik ben voor mijn werk vaak niet in de gelegenheid om mijn e-mail te lezen via een Outlook Client en maak daarom (zoals velen) gebruik van Outlook WebAccess. Normaal gesproken werkte dit altijd perfect, maar sinds een tijdje heb ik dus last van crashende browsers.
Het heeft waarschijnlijk iets te maken met de S/Mime add-on die ik geinstalleerd heb om gebruik te kunnen maken van e-mail certificaten, want collega’s van de afdeling Interne Automatisering gaven aan dat het een bekend probleem was maar dat het was opgelost (d.m.v. updates aan de ‘serverkant’).
Nu weet ik niet of die betreffende collega’s gebruik maken van het bewuste S/Mime gebeuren, maar goed.

 

Vanavond zag ik toevallig Tony Krijnen online komen en het probleem kwam (toevallig) ter sprake. Omdat hij zelf geen last had van een crashende browser vroeg hij mij om eens in te loggen op zijn OWA2003.
Vreemd genoeg had ik nu geen last van. Wel gaf OWA aan dat ik een verouderde S/Mime ge