Een week vol seminars

De afgelopen week was het druk. Niet zo zeer druk dat ik veel moest werken, maar druk omdat ik meer dan de helft van de week deel kon nemen aan een seminar en een twee daagse security training.

Maandagmorgen vertrokken we vroeg richting de RAI in Amsterdam om het TechNet Live evenement bij te wonen. TechNet Live is de nieuwe naam voor het evenement wat voorheen ook wel bekend stond als TechNET/MSDN Briefing. Op zich was het best leuk. Er waren (zoals gewoonlijk) weer veel nieuwe/leuke dingen te zien.

Een van de meest ‘spectaculaire’ vernieuwingen was toch wel de RoundTable van Microsoft. Deze Roundtable is een soort van ‘groeps’-webcam waarmee de hele vergadertafel zichtbaar is (de spreker is zichtbaar en de Roundtable detecteert wie er praat en laat die persoon zien) voor de mensen die remote meevergaderen.

MS Roundtable

Ook de ‘Livin’ the Longhorn Life’-sessie van Mark Minasi was erg vermakelijk. Hij behandelde een aantal nieuwe snufjes die we kunnen verwachten in Windows Server 2008. Na deze sessie heb ik een aantal sessie bezocht over Office Communication Server en ik moet zeggen dat we de komende tijd weer zeer interessante producten kunnen verwachten van Microsoft. Ook hier was weer een nieuw apparaat wat gepresenteerd werd. Het ging om een telefoon met eenzelfde interface als de Office Communicator 2007. Overigens met touchscreen dus je kunt een contactpersoon eenvoudig bellen door z’n naam aan te raken op de display.

MS Communicator Phone

‘s Avonds ben ik overigens gelijk gaan stoeien met een Exchange 2007 – Office Communication Server opstelling, maar helaas kreeg ik de koppelingen niet goed aan de praat. Om eerlijk te zijn dacht ik eerst dat het aan mezelf lag omdat ik zonder de manuals te lezen aan het werk was gegaan. De volgende dag las ik op het forum van Tony Krijnen dat het inderdaad met de versies die ik had geïnstalleerd niet mogelijk is. De OCS koppeling werkt pas vanaf versie RC1 en de versie die ik geïnstalleerd had staan was de Beta 3 variant.

Ach…ik ga wel weer verder met de Exchange 2007 – SipX – Asterisk opstelling waarvan een collega van Inter Access mij een step-by-step handleiding gemaild heeft.

Op woensdag en donderdag neem ik nog deel aan een 2 daagse security training onder leiding van de Zweedse security specialist Marcus Murray. Hierover later meer…