Claim je eigen Live Domein

Iedereen kent Hotmail, of zoals het tegenwoordig heet ‘Windows Live Hotmail‘ : Gratis een mailbox van 2 GB, vanuit de hele wereld toegang tot je e-mail. Nu is daar op zich niets nieuws aan, maar een paar weken geleden ontdekte ik een nieuwe Live functionaliteit.

Deze functionaliteit schijnt GMail ook al een tijdje te voeren, maar aangezien ik een groot Microsoft aanhanger ben wil ik jullie toch even deelgenoot maken van mijn ontdekking.

Tegenwoordig hebben steeds meer mensen de beschikking over een eigen domeinnaam. Iets wat ik ook de meeste familie, vrienden en kennissen probeer aan te smeren. Het heeft namelijk zoveel voordelen t.o.v. een e-mailadres van je internetprovider. Een van de grootste voordelen is toch wel dat je niet elke keer als je van provider wisselt, of verhuisd (en je moet een andere kabel/adsl aanbieder nemen) je weer de hele kennissenkring en familie moet voorzien van je nieuwe e-mailadres. Als je een eigen domeinnaam hebt blijft dit gedurende de tijd dat je blijft betalen je eigen domein. Wat de meeste mensen niet weten is dat een domainnaam (.nl in ieder geval 🙂 ) maar 7 euro 50 per jaar kost. Het probleem wat de meeste mensen toch weerhoudt is het feit dat je je domein/e-mail nog ergens moet hosten.

Dit probleem (het hosten van e-mail) is nu verleden tijd. Windows Live heeft sinds kort (ik weet niet precies hoelang het er al is) de mogelijkheid om voor je eigen domeinnaam gebruik te maken van de functionaliteiten van Windows Live Hotmail.

In het kort komt het  hier op neer :

  1. Je registreert je eigen domeinnaam via bv. TransIP (lekker goedkoop en je kunt je eigen DNS regelen);
  2. Je logt in op deWindows Live Custom Domains website (http://domains.live.com) met je Windows Live ID (waar je ook mee inlogt op Hotmail en Live Messenger/MSN Messenger);
  3. Klik op Begin Hier en volg de instructies.

Mocht je er niet uitkomen, dan kun je hier natuurlijk altijd een berichtje achterlaten. Misschien kan ik je dan helpen…