5 GB Windows Live Hotmail

Windows Live Banner small

Weer een reden om Window Live Hotmail te verkiezen boven Gmail: De omvang van de mailbox wordt verhoogd en dan niet naar een lullige 3 GB (om zo net Gmail voor te blijven), maar gelijk naar 5 GB (voor de gratis variant) en 10 GB (voor de betaalde variant). Naast de verhoging van de mailbox worden er een aantal verbeteringen doorgevoerd. De verbeteringen worden overigens in de komende weken doorgevoerd. Overigens ben ik benieuwd of het ook geldt voor de @ikwerkindeict, @msipackage.nl en @superscripter.nl mailboxen 🙂

Hieronder even een overzicht van de nieuwe functionaliteiten :

  • Meer opslag! 5GB (ipv 2 GB) voor de ‘gratis’ variant en 10 GB voor de betaalde variant;
  • Contact de-duplication Het komt in het kort hier op neer : als je een contactpersoon wilt opslaan uit een e-mailbericht en hij/zij bestaat al in je contactpersonen, dan de vraag gesteld worden of je het e-mailadres aan het bestaande contactpersoon wilt toevoegen ipv dat een contactpersoon 2x in je contactpersonen voorkomt;
  • Meer ruimte voor je e-mail a.k.a. kleinere header, de header boven je e-mail is kleiner zodat er op het scherm meer ruimte is voor het e-mailbericht;
  • Vergaderverzoeken Als je een vergaderverzoek ontvangt, zoals het vanuit Outlook verstuurt wordt, kun je eenvoudig op ‘Accepteren’ klikken en verschijnt hij automatisch in je Agenda;
  • Automatische vakantie-reply Als je op vakantie bent kun je een automatisch-antwoord instellen zodat je vrienden weten dat je op vakantie bent en pas over een tijdje kunt antwoorden;
  • Schakel de ‘Today’ pagina uit (als je dat wilt) Als je graag gelijk je Postvak In wilt zien kun je nu de MSN Nieuws pagina (Today Pagina) uitschakelen;
  • Automatisch e-mail doorsturen Je kunt automatisch je e-mail laten doorsturen naar een ander Hotmail account (betaalde accounts hebben meer mogelijkheden). Zo kun je eenvoudig al je Hotmail op één plek laten binnenkomen.

Wanneer bovenstaande wijzigingen worden doorgevoerd is niet helemaal duidelijk. Wel geeft Microsoft in het bericht aan dat het ergens in de komende weken zal plaatsvinden.