Sla je bestanden op in ‘de wolk’ met Windows Live SkyDrive

Windows Live SkyDrive 

Vandaag heeft Microsoft de naam bekend gemaakt van een nieuwe Live dienst : Windows Live SkyDrive.

Met Windows Live SkyDrive heb je 500 MB ruimte om documenten en andersoortige bestanden te delen. Het beste kun je het vergelijken als een soort van persoonlijke ‘hardeschijf’ op het internet.
Standaard heb je de beschikking over een aantal beveiligde mappen waar je je bestanden in kunt opslaan. De mappen zijn alleen toegankelijk voor degene die ze daar geplaatst heeft, maar Windows Live SkyDrive geeft je de mogelijkheid om bestanden te delen met Iedereen (Public Folder) of met een geselecteerd aantal personen in je Windows Live Contact list. Per persoon kun je dan weer specifieke rechten uitdelen. Zo kun je iemand bijvoorbeeld ‘Contribute’ rechten geven (toevoegen en verwijderen van files) of je kunt iemand alleen leesrechten geven. Op je publieke map (waar de bestanden staan die iedereen kan zien) kun je alleen leesrechten uitdelen zodat niet iedereen zomaar je SkyDrive vol kan pompen met bestanden.

Onderstaande video geeft wat meer uitleg over de functionaliteiten van Windows Live SkyDrive. Voor ik het vergeet te vermelden : Windows Live SkyDrive is op dit moment alleen beschikbaar in de VS, Engeland en India. Het is niet bekend wanneer Nederland aan het rijtje toegevoegd gaat worden.

Video: Demo: Windows Live SkyDrive