Windows Server 2008 examen afgelegd

Windows Server 2008 

Zoals ik gistermiddag al aankondigde heb ik vanmorgen het 71-649 examen afgelegd. Overal kon je lezen dat het examen voornamelijk bestond uit IIS gerelateerde vragen. Ik kan bevestigen dat dit het geval was, althans als je het examen geboekt hebt via Prometric. Een collega van mij die het examen gelijktijdig met mij aflegde, maar het examen via VUE Pearson geboekt had, kreeg overigens maar een paar IIS vragen.

Het lijkt er dus op dat mensen die hem via Prometric boeken meer IIS vragen krijgen dan de mensen die hem via VUE Pearson boeken.

Laat ik besluiten met een braindump van de onderwerpen die ik langs heb zien komen :

  • IIS commandline (appcmd) gerelateerd (ongeveer 30-40% van het examen)
  • Backuppen van websites
  • Terminal Services (en dan voormamelijk over de nieuwe functionaliteiten)
  • Certificate Services vragen (AD CS / IPSec / etc)
  • Een aantal vragen over LDAPS
  • Vragen over AD LDS
  • Vragen over Read Only Domain Controller

Ik kreeg overigens geen vragen over Windows Server 2008 Core en ook vragen over Federation Services ontbraken bij mij…