Windows Vista games voor XP

De zoon van mijn collega Wilbrand Schothuis wilde gisteren Purple Place, een van de spelletjes die standaard in Windows Vista aanwezig is, spelen maar de pc met Vista was in gebruik door Wilbrand zelf. Na een zoektocht op het internet kwam hij een website tegen waar de spelletjes te downloaden waren, zodat ze ook onder Windows XP te spelen waren.

Windows Vista Game Explorer

Download    
FreeCell Hearts Inkball
MineSweeper Purple Place Shanghai
Solitaire Spider Solitaire  
Vista Emulation DLL    

Om de spelletjes te kunnen spelen hoef je alleen maar de Vista Emulation DLL te downloaden en uit te pakken in C:WindowsSystem32. Elk zip file heeft overigens de Vista Emulation DLL gegezipt 🙂
De spelletjes start je eenvoudig door de uitgepakte exe te dubbelklikken. Er wordt automatisch een Microsoft Games map aangemaakt in de Program Files map. Ook wordt er automatisch een snelkoppeling aangemaakt in het startmenu onder het menuitem Vista_Games.

Voor zover ik het kon zien waren de meeste spelletjes aanwezig, Chess Titans, Hold ‘Em en Mahjong Titans zaten (helaas) niet tussen de downloads.