Windows Live : FolderShare Beta

Microsoft heeft weer een nieuwe Live dienst gelanceerd: FolderShare. Windows Live Foldershare is een superhandige en eenvoudige manier om je bestanden te synchroniseren tussen verschillende devices. Met FolderShare creeer je een prive p2p netwerk waarover je je bestanden kunt synchroniseren en delen met vrienden en collega’s.

Je hoeft je niet constant meer af te vragen of je die documenten nu op je werkpc, laptop, thuispc of op je USB stick had staan. Met behulp van FolderShare kun je al je bestanden eenvoudig benaderen, zolang op de pc’s waar de documenten staan FolderShare maar geinstalleerd staat. Overigens kun je je bestanden ook via de webbrowser benaderen (als je bijvoorbeeld in een internetcafe zit en FolderShare niet kunt/wilt installeren).

De maximale bestandsgrootte is 2 GB, er is geen limiet m.b.t. het aantal malen dat bestanden gekopieerd worden  en alle bestandformaten worden ondersteund.

Om FolderShare te kunnen gebruiken hoef je alleen maar de FolderShare Satellite (de software die je moet installeren op devices waarmee je bestanden wilt synchroniseren) te installeren.

De software is een onderdeel van Windows Live Services en werkt onder de volgende besturingssystemen : Windows 2000, Windows XP, Windows Vista en (jaja!) OS X.

 

Download FolderShare.