Microsoft verbetert switchen tussen verschillende Live IDs

Windows Live

De meeste mensen die ik ken hebben meer dan een Windows Live ID. Zelf heb ik er een van oudsher (m’n hotmailadres waar tevens ook mijn XBOX Live aan gekoppeld is), m’n Windows Live ID die ik dagelijks gebruik voor MSN en een Windows Live ID die ik gebruik voor zakelijke doeleinden. Zelf vind ik het lastig als ik net op m’n Hotmail ben aangelogd ik vervolgens (op een andere Microsoft website) met m’n zakelijk Live ID moet aanloggen. Je moet dan namelijk eerst uitloggen met het eerste Live ID.

Ik moet zeggen dat dat af en toe best lastig is. Gelukkig vond Microsoft dat ook en hebben ze de mogelijkheid gemaakt dat je al je Windows Live ID’s kunt koppelen onder een ‘master’ Live ID.

Windows Live ID koppelen

Je logt aan op je Windows Live Account pagina via http://account.live.com (met het Windows Live ID wat je als ‘master’ Live ID wilt gebruiken) en vervolgens klik je op Windows Live ID’s koppelen (zoals in bovenstaande afbeelding aangegeven). Vervolgens spreekt het voor zich.

Nu kun je vrij eenvoudig van account wisselen (zonder opnieuw aan of af te loggen) dmv het pulldown menu aan de rechterkant van het scherm.

 Windows Live ID wisselen