Windows Vista SP1 (beta) wil niet installeren op NL Vista Ultimate

Ik las vanavond op het Engelse Hauppauge forum een bericht dat het (eigenlijk enige) probleem wat ik heb met Windows Vista Ultimate x64 gefixt kon worden door Service Pack 1 te installeren. Nu las ik ook dat SP1 gelijk alle beschikbare talen had en dat er dus maar een servicepack te downloaden was ehh…2, een 32-bits en een 64-bits.

Helaas kan ik je vertellen dat dit niet geldt voor SP1 beta (build 16633), want toen ik die wilde installeren (nadat ik alle regional settings juist had verandert) kreeg ik onderstaande melding.

Unable To Install SP1 on Dutch Windows Vista Ultimate

Jammer genoeg kan ik SP1 dus nog niet installeren. Zodra Service Pack 1 uitkomt zal ik hem wel gelijk installeren, want (als je mijn probleem even hebt bekeken) je zult gegrijpen dat het zo niet verder kan natuurlijk. Ik bedoel heb je een supersnelle pc voorzien van (toen ik hem aanschafte) het neusje van de zalm, kan ik geen TV uitzendingen opnemen via het Media Center…

Nu maar hopen dat de uiteindelijke SP1 en de fix bevat voor mijn probleem en hij te installeren is op een Nederlandstalige Windows Vista Ultimate (met natuurlijk wel een Engelstalige languagepack). Overigens ben ik geen voorstander van een Nederlandstalig besturingssysteem, maar je moet een gegeven paard niet in de bek kijken natuurlijk.

Pff…ik moet wel zeggen dat ik een post nog nooit van zoveel Hyperlinks heb voorzien, maar in dit geval zijn ze wel nuttig.

Owja…mocht iemand SP1 toch aan de praat hebben gekregen op een Nederlandstalige versie van Vista….laat even een berichtje achter!