Tech-Ed IT Pro 2008 : Cybercrime

TechEd-Logo

De sessie over Cybercrime was een ingelaste sessie, maar desalniettemin was de sessie zeer actueel (met al die overheidsdienaren die om de haverklap usbs-sticks etc. verliezen)!

Dag 5 - Sessie 3 - Cybercrime - Startsheet 

Nu weet ik nog steeds niet of het nu John Davidson (zie afbeelding hierboven) of Andy Malone de sessie gaf, maar wat ik wel weet is dat de meneer in kwestie zich onder een valse naam voor Tech-Ed heeft ingeschreven en dat men hier blijkbaar dus niet achter is gekomen.

Wat hij duidelijk wilde maken is dat het kinderlijk eenvoudig is om een valse identiteit aan te nemen inclusief (geldig) paspoort, geboortebewijs. Nu weet ik niet of de genoemde tactieken ook werken in Nederland, maar hij liet zien dat het in het Verenigd Koninkrijk geen probleem was!

Er kwamen een aantal websites en tools voorbij waarmee het aannemen van een valse (of zelfs niet bestaande) identiteit een kinderspel was. Helaas kon hij niet alles laten zien, maar hij heeft ons in ieder geval genoeg stof tot nadenken gegeven.