Tech-Ed IT Pro 2008 : The Fun Part(ies)

TechEd-Logo

Naast de vele leuke en zeer interessante sessies zijn er natuurlijk ook ontspannende momenten waardoor alles toch een beetje in balans blijft (anders hou je zo’n week niet vol).

De Beursvloer
Een van de momenten om lekker te ontspannen is het bezoeken van de beurs waar je rustig kunt praten met mensen van de verschillende Microsoft productgroepen of met de diverse Microsoft Partners die er met een stand staan.

Dag 3 - Expositie

Ik moet overigens wel zeggen dat de kennis van alle Experts op de diverse Microsoft stands niet allemaal even goed was, want ik vroeg bij de Forefront Security stand of men mij kon vertellen wanneer Forefront Stirling gereleased zou gaan worden. De eerste expert wist mij te vertellen dat hij dacht dat het zeker het 3e kwartaal van 2009 zou gaan worden, terwijl de volgende expert mij met zekerheid wist te vertellen dat de RTM van Forefront Stirling in het eerste kwartaal van 2009 uit zou komen. Zelf verwacht ik (gezien de lange beta tijd van Forefront Stirling) dat de laatste meneer gelijk heeft, maar de tijd zal het leren!

Gespannen….ontspanning?
Naast de verschillende stands van Microsoft en Partners zijn er diverse andere manieren om je te ontspannen. Zo kun je racen in een redelijk realistische race-simulator of kun je op een van de XBOX 360 booths die over de beurs verspreid staan een potje Gears Of War2, PES 2009 of Fable II spelen.

Om eerlijk te zijn kon je pas echt ontspannen bij de stand waar ze Adminstudio  aan de man probeerden te brengen (ben de naam van het bedrijf even vergeten). Hier kon je namelijk even lekker je nek, schouders en rug laten masseren. Zelf heb ik er ook even opgelegen, maar op onderstaande foto zie je Sybrand Hartman (oud-collega van me) lekker genieten….of niet dan? 🙂

Sybrand geniet van zijn massage

Wedstrijden
Naast de diverse mogelijkheden tot ontspanning kon je ook op diverse stands prijzen winnen. Zo geeft Dell elke dag hardware (laptops, videokaarten) weg, op de stand van NetApp kun je een XBOX 360 (met PES 2009) winnen en bij diverse Microsoft stands maak je ook kans op allerlei leuke prijzen. Bij de stand van Microsoft Learning kon je (elke dag) een Zune van 120 GB winnen. Om kans te maken op de Zune moest je de hele dag met een Microsoft Certified Master petje oplopen. Als je dan geluk had werd je door de medewerkers van de beursvloer getrokken en kon je (na het beantwoorden van 3 moeilijke vragen over het Certified Master programma een Zune winnen. Natuurlijk heb ik ook meegedaan aan deze wedstrijd en op woensdag was ik de gelukkige winnaar!

De Zune winnaar van woensdag

Voor de mensen die niet weten wat een Zune is komt hier even een korte uitleg. Een Zune is eigenlijk een soort iPod, maar dan van Microsoft. En zo ziet hij eruit…

De Zune

De Parties
Na de ontspanning was het tijd voor een paar feestjes. Zelf ben ik (samen met Eric) begonnen bij het System Center Partner feestje. Hiervoor hadden wij (en een aantal andere partners uit Nederland) een uitnodiging gekregen van Microsoft Nederland. Nu begon het ‘s middags al een beetje vreemd. Ik kwam op de beursvloer een collega-IT-er tegen van een andere Microsoft Partner. Hij zou ook naar het feestje gaan (hij was immers uitgenodigt), maar vreemd genoeg stond hij niet op de gastenlijst toen hij zijn polsbandje kwam halen. Helaas voor hem konden ze hem dus niet toelaten, terwijl hij dus op dezelfde manier als ons een uitnodiging had ontvangen.

Volgens mij stonden de andere Microsoft Partners uit Nederland ook niet op de gastenlijst, want wij (Eric en ondergetekende) waren de enige Nederlandse aanwezigen (Oke, op de mannen van Savision na, maar die tel ik voor het gemak even niet mee aangezien ik hun namen ook niet in de uitnodiging heb zien staan). De helft van de aanwezigen bestond overigens uit medewerkers van Microsoft, maar helaas was er ook niemand van Microsoft Nederland. Afgezien dat er verder geen Nederlanders waren hebben we ons best wel vermaakt. Naast het eten van overheerlijke tapa’s hebben we goede gesprekken gevoerd met zowel een aantal mensen van Microsoft en Intel (Ik moet trouwens niet vergeten nog even bij de stand van Intel langs te gaan, dat had ik immers beloofd gisteravond). Omdat er op dezelfde avond ook nog een feestje was van Microsoft Nederland konden we helaas niet tot het eind blijven en rond 21:30 zijn we dan ook vertrokken.

Het was even moeilijk om de Lotus te vinden, maar gelukkig was Andy al in de club en kon hij ons er via de telefoon zo heen praten.

Theater Lotus in Barcelona

Nu hoorde ik vooraf dat het feestje meestal niet zo heel gezellig is, tja wat wil je ook 400 mannen (en niet te vergeten wel 7 vrouwen) in een club. Nou, ik kan je wel vertellen….de verhalen die ik vooraf gehoord had gingen dit jaar niet op! Tony en Daniel hebben het goed begrepen! Op zich waren er nog steeds niet veel vrouwen, maar er was genoeg bier. Volgens mij is hier deze avond meer Heineken opgegaan dan normaal in een heel jaar, de dozen met export waren niet aan te slepen! De club waar het feestje van MS NL dit jaar was bleek een voormalige stripclub te zijn, zo vertelden Tony en Daniel tijdens hun welkomsspeech. Er was ook nog voor wat vermaak gezorgd. Nu kan ik natuurlijk vertellen hoe gezellig het was, maar als je het gemist hebt moet je volgend jaar maar gewoon naar TechEd EMEA komen (dan in Berlijn!) en het zelf meemaken! Wat ik wel kan vertellen is dat we laat op bed lagen en dat ik vandaag dus een beetje last heb van hoofdpijn :-), als je begrijpt wat ik bedoel…