How-to : Digital TV always and everywhere available 1/2How-to : Digitale TV altijd en overal beschikbaar 1/2

In my previous blog post I already mentioned that I’m looking for a ‘modern’ way of watching TV. To achieve this I went looking for a solution to watch (live) TV via my HTPC, but also via our tablet and smartphone. There are undoubtedly more ways to accomplish this, but I choose for DVBLogic’s solution. Why? Their solution is the best fit for my needs.

In this blog post I will present which hard- and softrware you need and which steps you need to take take the proper preparations before you can use my ‘how-to’. It is not a problem to use your own ‘foreign’ hardware, as long the DVB-C TV card is supported by the DVBLogic software and you’ll be sure that the smartcard reader is ‘phoenix-compatible’.

What do you need?

It completely depends on your own setup. I’m using Windows Home Server 2011 for the TV Server, but you can use any version of Windows (the supported ones). My client is a Windows 7 Ultimate 64-bit PC.

Hardware

Software

Preparations
During this how-to it is assumed that Windows has been successfully installed on both the machines. You also should install the latest Windows Updates.

Also be sure that all necessary software is already downloaded before you start. You should also have the other hardware (TV card, cardreader and Ziggo Smartcard) available, but you already knew that already.

You can setup the whole configuration without the smartcard and cardreader, but it will only be possible to watch the so called Free to Air channels. You can use any supported TV card and with the DVBLogic solution you can also use IP TV and Satellite channels (if you have a satellite dish).

You should also search for the correct transponder list for your region. On the Dutch website GratisProgrammas.nl you can generate the transponderlist (if you live in a Ziggo region). Too bad I had toe shuffle the list before the DVBLogic software would receive all the TV channels. To make things easy, you can download the transponder list for the ‘Zwolle‘ region right here.

In my third and final blog post I will explain how you can get your setup working and watch live digital TV on your iPad, smartphone or, of course, your HTPC.


In mijn vorige blogpost gaf ik aan dat ik op zoek ben naar een ‘moderne’ manier van TV kijken. Hiervoor ben ik op zoek gegaan naar een oplossing om zowel via mijn HTPC als ook de onze tablet en smartphone (live) TV te kunnen kijken. Ongetwijfeld zijn er meer wegen die naar Rome lijden, maar ik heb gekozen voor de oplossing die de firma DVBLogic aanbiedt. Waarom? Omdat die het meest aansluit bij de wensen die ik heb.

In deze blog post zal ik uiteen zetten welke hard- en software ik heb gebruikt en wat je allemaal moet voorbereiden voordat je aan mijn ‘how-to’ kunt beginnen. Het is op zich geen probleem als je zelf gebruik maakt van ‘afwijkende’ hardware, zolang de DVB-C kaart maar door DVBLogic ondersteund wordt en je ervoor zorgt dat de smartcardreader wel ‘phoenix-compatible’ is.

Wat heb je allemaal nodig?
Nu is het natuurlijk compleet afhankelijk van je eigen setup. Zo gebruik ik Windows Home Server 2011 als TV Server, maar je kunt hier natuurlijk elk willekeurige Windows versie (die wordt ondersteund) voor gebruiken. Als client maak ik gebruik van Windows 7 Ultimate 64-bit.

Hardware

Software


Voorbereidingen
Tijdens deze how-to wordt er vanuit gegaan dat de installatie van Windows op beide machines al succesvol is afgerond. Zorg er ook voor dat je de laatste updates hebt geinstalleerd. Ik heb op beide machines (Windows Home Server 2011 en Windows 7) de laatst beschikbare servicepacks en updates geinstalleerd.

Zorg er ook voor dat je alle benodigde software en drivers al gedownload hebt. Ook is het verstandig om de overige hardware (tv kaart, cardreader en Ziggo Smartcard) al in huis te hebben, maar dit spreekt natuurlijk voor zich. Overigens is de hele configuratie ook zonder de smartcard en cardreader uit te voeren, maar dan zal het alleen mogelijk zijn om de zogeheten Free to Air kanalen te ontvangen. Je kunt natuurlijk iedere ondersteunde TV-kaart gebruiken en met behulp van de DVBLogic oplossing kun je zelfs gebruik maken van IPTV en Satelliet kanalen.

Ook is het ‘handig’ om alvast de transponderlijst voor je regio op te sporen. Op GratisProgrammas.nl kun je transponderlijsten laten genereren. Helaas moest ik de lijst wel een beetje verbouwen voordat de DVBLogic Software er iets mee kon. Om het makkelijk te maken kun je hier de transponderlijst downloaden voor het gebruik in de regio ‘Zwolle’.

In mijn derde en laatsts blogpost zal ik uitleggen hoe je e.e.a. installeert en via bv. je iPad, smartphone of natuurlijk je HTPC naar digitale TV kijkt.

 • Haan10

  When can we expect the next blog, because my setup is not working

  • I’ve been on a short vacation, followed by sickdays. I’m working on the last blog at the moment….it will probably be finished somewhere this/next week.

   • Haan10

    took a long time to respond but i am having trouble to install the bda driver on the homeserver, it wont be recognized I also have the cinergy htc usb xs hd. please advise

  • If you e-mail what your problems are, maybe I can help you…

 • H Heesen

  Hallo Helmer,

  zou jij een werkende home server voor ziggo digitale tv kunnen opzetten met hardware etc? Ik betaal je dus de hardware en
  de uren of course 🙂

  Groet,

  Henning

 • De downloadlink voor de DVB driver is dood: http://media.hznet.nl/dvbc/bdadriver.zip

  • Inderdaad…ik ga er even naar kijken!

 • Raymon

  Hoi Helmer.

  Ik heb gisteren op je blog gekeken omdat ik zocht voor oplossingen voor een DVBLink probleempje. Nu wilde ik vandaag weer kijken maar ik ontdekte dat je website het niet doet via IPv6. Ik kom dan op de “this is a shared ip” pagina

  • Hoi Raymon,

   Dit zou nu opgelost moeten zijn. Ik heb zelf nog niet de beschikking over IPv6, maar eh..ik zag dat ik het IP wel aan m’n domeinnaam had gekoppeld, maar was vergeten om het ook daadwerkelijk voor HelmersBlog.nl te activeren. Het zou nu opgelost moeten zijn.

 • Raymon

  Hoi Elmer,

  Ik zie net ook dat het linkje naar http://media.hznet.nl/dvbc/5220.ini het niet doet. Volgens mij is dit nu alleen nog mijn ontbrekende puzzel stukje

 • Pingback: Questions About Digital TV Channels - The Evolution Of Free TV Online - Free TV Online Shows()

 • Pingback: For Sale : Windows Home Server 2011 | Helmers Blog()

 • Pingback: CI-Modul Tests - Beste Preise und alle Infos rund um CI-ModuleCI-Modul Tests()

 • thanks!

 • Haan10

  Ik probeer al reeds een jaar met enige regelmaat deze setup op mijn homeserver te realiseren, maar krijg de bda driver niet geinstalleerd.
  Ik heb ook de Terratec Cinergy HTC USB XS HD maar kijg het niet voor elkaar